Hier worden mijn verhalen over games en LANs neergezet.

FoM 15.0: Survival Verslag Dag 3

Door robobeat op vrijdag 8 maart 2013 13:48 - Reacties (3)
CategorieŽn: Gaming, Persoonlijk, Views: 2.190

Dag 3: Zondag

Die ochtend werd ik weer wakker, liggend op die harde vloer. Nog steeds kapot dus, helaas heeft de ducktape niet geholpen. Word dus kijken voor wat nieuws.
Goed, de laatste dag alweer. gaat altijd sneller dan we willen. Maar goed, er staat nog genoeg te gebeuren voordat we naar huis gaan. Eerst maar eens wat gegeten en een sigaret gerookt, daarna wat rondgelopen in de zaal. Genoeg mensen aanwezig, en ook genoeg gezien (helaas geen foto's gemaakt). Rond de middag (13:00) zijn ze begonnen met het laatste deel van de Ultimate Survivor Compo. Deze keer moesten de deelnemers aan een tafel zitten en zo snel mogelijk opeten wat hun werd voorgeschoteld. Als eerste was aan de beurt: levende springhanen! Ze moesten de kop eerst afbijten en ze dan zo snel mogelijk naar binnen werken.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/074-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/075-thumb.jpg

Brillemans, die helemaal rechts, was al behoorlijk snel klaar. de andere 3 volgde snel. De langzaamste viel af. Nu waren er nog drie over.
De volgende portie was aan de beurt. Nu waren het hete pepers. De scovilleschaal was geschat op 80.000 (sterkte van een peper). Er stond brood en drank klaar voor de heren en ook nu weer, de snelste heeft gewonnen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/077-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/079-thumb.jpg

Weer was de rechter erg snel met alles opeten. Er was trouwens wel de regel dat er tussendoor niets gedronken mocht worden. Dus men moest eerst alles opeten en mocht dan pas drinken. Nu viel de middelste af en bleven een clanlid en brillemans nog over.

De volgende ronde. Weer een set pepers! Deze waren alleen een stuk sterker. Scovilleschaal bleek 300.000 te zijn. De heren begonnen en weer was de rechter erg snel klaar! De spreker was er alleen niet mee eens, ook de pitjes moesten weg zijn. Na een halve minuut was zijn gehele mond leeg en was hij de winnaar van de compo. Ons clanlid stopte er gelijk mee, die heeft de pepers niet eens compleet opgegeten. De rechter was ook gelijk een minuut of vijf bezig om zijn mond te spoelen door middel van het brood en de liters water die hem werden aangeleverd (had beter melk kunnen zijn). Maar, terecht een winnaar. De pepers werden ook nog even beschikbaar gesteld aan diegene van het publiek die het wilde proberen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/081-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/083-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/084-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/085-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/086-thumb.jpg

Dus was het nu tijd voor de prijs uitreikingen. Als eerste plaats nummer 3:

https://dl.dropbox.com/u/104682826/089-thumb.jpg

Toen was ons clanlid aan de beurt, welke op de tweede plaats is geŽindigd:

https://dl.dropbox.com/u/104682826/092-thumb.jpg

Als laatste de uitreiking aan de winnaar. Ook hier weer een behoorlijke bak met prijzen. Genoeg om trots op te zijn vind ik.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/096-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/097-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/098-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/099-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/101-thumb.jpg

Een snelle greep van zijn prijzen:
Een HP full HD monitor, een S.T.R.I.K.E. 7 keyboard en nog een stel andere prijzen.

Toen werd het toch weer langzaam tijd om eens te gaan opruimen. De kennissen begonnen al langzaam alles op te ruimen en ik begon ook maar ens met alles uit te zetten. De DC++ was nog flink bezig, jammer dan voor hun. Na het opruimen, inpakken en inladen van de auto nog even naar binnen geweest om nog even te babbelen met de clanleider. Omdat FoM eigenlijk steeds meer tegenvalt, word er gekeken voor wat anders. The Party in Eindhoven is genoemd (is in de tussentijd al gepland voor dit jaar, maar helaas kan ik niet gaan) en er komt nog een lan ergens in November waar we als clan voor zijn uitgenodigd. En gezien wij de organisatrice kennen, is dat zeker een eer om naar toe te gaan.

Nou, op naar huis! 2 uur in de auto richting Limburg, gelukkig hebben we de hele dag nog om uit te rusten...


Iedereen bedankt voor het lezen van deze verhalen! Ik zal niet meer zoveel lange verhalen schrijven en ook wat meer gericht op ons tweakers. Ik vond alleen dat ik dit hier kwijt moest. Nogmaals bedankt voor het lezen en verwacht nog meer van deze kant uit.

Groet,


B. ten Velden

FoM 15.0: Survival Verslag Dag 2

Door robobeat op maandag 4 maart 2013 15:06 - Reageren is niet meer mogelijk
CategorieŽn: Gaming, Persoonlijk, Views: 2.063

Dag 2: Zaterdag

Rond een uur of 10 zijn we eens wakker geworden. En jawel hoor, ik lag op de grond, luchtbed lek! Godver, kon er ook nog wel bij. Omdat ik er toch niets aan kon doen, ben ik maar weer achter de computer gekropen. Na wat snel gegeten te hebben en een sigaret te hebben gerookt, ging ik verder met mijn potje Anno 2070 van gisteravond. Ook nog wat geblader door de gedeelde mappen van mede clanleden op de DC++ hub van de clan, om zo toch nog wat binnen te halen. Die hub loopte snel op, ik geloof dat na de eerste avond er al meer dan 10TB beschikbaar was en op zaterdag avond zelfs 40TB! Zelf had ik een 2TB gedeeld staan, waar ook flink van geleeched werd. Helaas staat het meeste van mijn data thuis op mijn NAS of mijn server, anders had ik de 8TB nog wel eens kunnen aantikken.

Die middag zou ook de Ultimate Survivor compo starten. Dit zou bestaan uit een paar onderdelen namelijk:
- Boogschieten
- Muur klimmen
- Houthakken
- Vuur maken
- als laatste nog een "smakkelijk" onderdeel

Als eerste was het boogschieten. Iedereen kon meedoen en eerst oefenen. De gene die echt wilde meedoen, konden zich melden en kreeg je de kans om 4 pijlen af te vuren op een schietschijf en werd er op basis van de vakken die je raakte je score berekend. Zelf heb ik niet mee gedaan (hoeft voor mij niet), maar er stond genoeg volk om mee te lachen. Pijlen die afvielen van de boog nog voor het schieten, mensen die niet wisten hoe de boog moest worden vastgehouden, enzovoorts. Leukl bedacht, maar niet over nagedacht lijkt het wel, ze hadden namelijk maar 1 linker- en 1 rechterboog, welke steeds omgewisseld werden van plek. Dus als je pech had en je ging voor de punten, had je de verkeerde boog te pakken en maakte je er niets van.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/044-thumb.jpg

Later zou men ook nog mogen houthakken, waarbij men een boomstronk doormidden moest hakken zo snel mogelijk. Toen moest men een muur beklimmen, ook dit ging op tijd. Als laatste was er het vuur maken. Hiervoor kreeg men beschikking over een wok met gedroogd gras / hooi en speciale stokjes (ben de naam even kwijt) welke men over elkaar moest wrijven om het hooi aan te steken, om daarna een kaars aan te steken en in de lucht te houden.

De eerste groep bleek totaal geen succes te hebben. Deze waren na 10 minuten nog steeds bezig met strijken, en nog geen vlam uit het hooi. De tweede groep had wat meer succes. De eerste persoon had al na nog geen halve minuut succes, de tweede persoon deed er 6,5 minuut over. Helaas had hij dan weer de pech dat tot twee keer aan toe het vuur weer uit ging en hij weer opnieuw kon beginnen. Nadat de eerste klaar was zijn er nog twee personen geweest die eerder klaar waren dan persoon twee, dus dat was ook niet echt motiverend. de laatste 2 groepen kregen het ook wel aan de gang. Het laatste onderdeel zou zich die avond plaats vinden.

Het was alweer na 6-en in de avond en we hadden afgesproken om met de clan te gaan uiteten bij een restaurant in de buurt. Afspraak was om op 18:20u te verzamelen op de parking zodat we van daar uit zouden rijden naar het restaurant. Eťnmaal daar aangekomen stonden er 27 hongerige gamers in de zaak, die al vol zat met mensen, maar gelukkig had de zaak boven nog 2 grote tafels vrij staan, speciaal voor ons.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/045-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/046-thumb.jpg

Erg gezellig allemaal en een heerlijke steak gehad met champignon saus. Ook lekker gelachen met zijn allen en na een 1,5 uur was het alweer tijd om terug te gaan naar de LAN. Het was namelijk tijd om de surprise act te gaan kijken! We waren allemaal benieuwd...

Uiteindelijk bleek de surprise act niet meer te zijn dan een wat oudere vrouw met een paar flinke hangers (meer plastic dan vlees) die een beetje wulps stond te dansen op het podium en die kon vuurspugen. De meeste die er naar stonden te kijken waren ook meer aan het kijken naar de grote bollen die goed heen en weer werden geschud dan om het dansen en het vuurspugen zelf. Ach ja, er zouden wel weer wat slaapzakken gewit gaan worden van de binnenkant die avond...

https://dl.dropbox.com/u/104682826/049-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/048-thumb.jpg

Als volgende evenement was de pain compo gepland. Iedere uitvoering zou er op zaterdag nacht een pain compo worden gehouden, waarbij alleen de ruigste gamer als winnaar uit de bus zou komen. Aanmelding is compleet vrijwillig en voor ieder die wil meedoen. Wel werd er dit keer gewaarschuwd dat mensen jonger dan 18

jaar, met een pacemaker of met een hart aandoening niet mee mochten doen. Later bleek waarom, ze zouden namelijk 2 evenementen gaan doen waarbij men bandjes

zouden dragen die elektrische schokken afgaven. Als eerste speelde men pong tegen een ander met een bandje om. Al snel werd duidelijk dat de rechter persoon de pech had, omdat daar het keyboard gedeelte erg slecht van werkte. Hierdoor kon deze persoon niet snel genoeg reageren om het balletje tegen te houden.
Uiteindelijk bleek zelfs dat het keyboard te ver van de zender af stond (hij was draadloos) waardoor de reactie erg traag was. Je diende al gedrukt te hebben als het balletje bij de ander werd teruggekaatst. Daarnaast deden de bandjes verder niet veel, je voelde wel een schok, maar echt ervan schrikken deed je niet (ik heb gesproken met ťťn van de deelnemers).

Als tweede deel moesten de deelnemers zo snel mogelijk de klimmuur op klimmen, de stellage boven aanraken en dan zo snel mogelijk weer naar beneden komen, op wat voor manier dan ook. De eerste die naar boven klom wilde niet springen toen hij eindelijk boven was, waardoor zijn tijd behoorlijk werd verlengd. Na wat aangemoedig van het publiek, sprong hij toch. Eťn kandidaat heeft overgeslagen omdat hij het toch niet haalde, de volgende 2 waren behoorlijk rap en sprongen ook van boven af. De laatste probeerde het ook, maar moest het toch verschillende keren proberen om boven te komen. Uiteindelijk haalde hij het toch. Toen wilde de eerste nog een herkansing, en die kreeg hij. Hij sprong toen wel naar beneden wat er voor zorgde dat hij ook in de finale zat.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/056-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/057-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/058-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/060-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/061-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/063-thumb.jpg

Nadat men klaar was met de klimmuur, werden de prijzen uitgereikt voor de pain compo. De drie beste werden uitgeroepen op het podium en kregen hun prijzen uitgereikt. FoM staat onder andere bekend om zijn enorme prijzenpot en ook deze keer was het niet mis!

https://dl.dropbox.com/u/104682826/065-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/066-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/069-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/070-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/071-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/073-thumb.jpg

Zo, na die avond nog wat gegamed te hebben, flink staan te lachen met andere clanleden tijdens het genot van een sigaret en staan genieten van wat lekkere babes die rondliepen in de zaal (deelneemsters en promotie meiden), werd het toch maar weer eens langzaam tijd om te gaan pitten. Met de pomp onder mijn arm liep ik naar de slaapzaal, nam mijn luchtbed mee om hem op te pompen. onderweg voelde ik ineens wat lucht via mijn vingers ontsnappen. Hmm, het gat misschien? Na wat zoeken kunnen vinden, blijkt het een scheurtje te zijn! Even snel wat ducktape gescoord bij de helpdesk, dicht geplakt en toen maar opgepompt. Hopelijk werkt dat...

FoM 15.0: Survival Verslag Dag 1

Door robobeat op dinsdag 26 februari 2013 12:21 - Reacties (4)
CategorieŽn: Gaming, Persoonlijk, Views: 1.620

Het heeft wat langer geduurd dan gepland (alweer een week!), maar hier is dan eindelijk mijn verslag over mijn weekend van 15 tot 18 Februari, namelijk dat van de LAN-Party FoM 15.0: Survival.
Ik zal hier alle 3 de dagen apart beschrijven hoe mijn beleving was van dit weekend en wat er allemaal te doen was, omdat de post anders te groot word. Wel wil ik gelijk melden dat de foto's niet van denderende kwaliteit zijn, gezien ze met mijn Nokia E7 telefoon zijn gemaakt. Volgende keer toch maar een camera meenemen!

Dag 1: Vrijdag

Om te beginnen moest ik vrijdag er al op tijd uit (ik had namelijk vrij genomen van het werk) om eerst boodsschappen te gaan doen voor het weekend en zodat mijn ouders (die in hetzelfde huis wonen en geen vervoer zouden hebben dit weekend) ook wat te eten zouden hebben. Na de boodschappen snel een hap gegeten en toen kon ik beginnen met het inladen van mijn auto.
Wat moest er mee:
- Mijn computer en scherm (en bijbehorende accessoires uiteraard)
- Luchtbed, pomp en deken
- Koelbox met drinken en eten
- bureaustoel
- reiskoffer met schone was e.d.

Gelukkig kan het allemaal met gemak in mijn kofferbak (buiten mijn bureaustoel dan) en na een drie kwartier was ik dan ook klaar met inladen en kon ik gaan vertrekken. Omdat ik deze LANs bezoek samen met een oud-collega en goede vriend van me (samen met zijn vrouw en zoon) ging ik eerst daar naar toe. Zij wonen zelf net over de grens in BelgiŽ. Van daaruit zijn we, later dan eerst gepland, vertrokken naar Wieze, een ritje van een 1,5 uur. Helaas is het moeilijk te zeggen hoe druk het is rond de ring van Brussel en gezien we daar wel doorheen moeten, is het dus lastig te zeggen of het zo lang zal duren. Gelukkig hadden we alleen halverwege de ring wat vertraging, maar het viel allemaal wel mee, waardoor we rond 10 voor 5 al aanwezig waren op het terrein. Eindelijk eens lekker dichtbij de ingang kunnen parkeren!

https://dl.dropbox.com/u/104682826/030-thumb.jpg

Nog nooit waren we zo vroeg aangekomen hier, voorheen waren we namelijk pas in de avond hier en was het al een stuk drukker. Nu stond er nog niet veel volk en konden we eerst nog een uur gaan wachten voordat we naar binnen konden. Na een uur was het toch wel al wat drukker en was het dringen geblazen naar de ticketbalie, voor het halen van je bandje.
Het merendeel die stond te wachten, ging eerst zijn bandje halen om daarna zijn spullen uit te laden en naar binnen te brengen. Dit was ook het verstandigste, gezien de drukte. Helaas waren er ook een paar die schijnbaar niet konden wachten om naar binnen te komen en stonden met koffers, karretjes en computers al bij de incheckbalie en zo direct door te lopen naar binnen. Dit leverde wat gefrustreerde blikken op, en dan ook nog van een persoon die zelf met een koffer aan het slepen was. Hoe was dat gezegde ook alweer?

https://dl.dropbox.com/u/104682826/031-thumb.jpg

Na eindelijk ingecheckt te hebben konden we beginnen met uitladen. Zoals ik al zei hadden we vrij dichtbij de ingang geparkeerd dus was het niet nodig om de auto eerst bij de ingang neer te zetten, daar uit te laden, om dan de auto weer te parkeren. Gezien ik vrij makkelijk gepakt had, hoefde ik in totaal maar 3x te lopen. Wel nog eerst de stoel in elkaar moeten draaien op de parking, maar zo kon ik wel vrij simpel mijn PC naar binnen krijgen, scheelt weer om dat logge gewicht mee te dragen. Na eindelijk alles binnen te hebben, was het tijd om alles op te bouwen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/032-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/033-thumb.jpg

We zaten dit keer vrij dicht bij het podium, aan het einde van een rij. Geen verkeerde plek, al zeg ik het zelf. Goed overzicht over het podium en makkelijk weg kunnen van mijn plek. Wel zit je dan het verste van de switch af, maar gelukkig had ik een 20 meter netwerkkabel meegebracht, en dat was net genoeg. Mijn kennis had minder geluk, die kon met 1 kabel er net niet bij. Na wat gewissel van kabels kon hij alsnog worden aangesloten. Na snel opgebouwd te hebben, zonder problemen, en onze slaapplaats in orde te hebben gemaakt (altijd lachen hoe anderen met een voetpomp of zelfs met de mond hun luchtbed oppompen en jezelf met een minuut klaar bent dankzij een elektrische pomp), werd het tijd om even snel een rondje te maken door de zaal, om te zien wat er allemaal aanwezig was.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/034-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/035-thumb.jpg

Er waren in de zaal verschillende stands aanwezig, om te beginnen met de stand van tones.be. Deze was geplaatst vlak naast de ingang naar de slaapzaal. Zij hadden een hoek ingericht met wat gaming systemen, waaronder een xbox360 met Guitar Hero en een racestoel met stuur en 3 LCD TV's gekoppeld via Eyefinity. Ook stond er nog een gaming PC met 3 schermen en Nvidia's 3D Vision. Ook hadden ze een ander leuk "speeltje" staan op hun stand. Namelijk een Cooler Master Cosmos II case gevuld met behoorlijk dikke hardware. (een kleine greep: Asus Rampage IV Extreme moederbord, Intel i7 3970X, 32GB RAM, 2x Nvidia Geforce 680GTX, te koop voor §1900,-)

https://dl.dropbox.com/u/104682826/116-thumb.jpg

Ik ben echt helemaal verliefd op deze case en hoop dan ook om deze in de toekomst ooit te mogen aanschaffen. Word nog even doosparen! Voor nu nog even volhouden met mijn Antec Twelve Hundred case.
Naast de stand van tones.be stond een winkel stand, die er eigenlijk wel ieder jaar aanwezig is, namelijk die van Gamegear.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/117-thumb.jpg

Zoals altijd hebben ze gewoon wat uitgestald staan en verkopen ze wat kleine dingetjes, niet veel bijzonders. Als je wat nodig hebt voor op de LAN (kabels, headset, etc) is dat in ieder geval aan te schaffen ter plekke. Voor de wat grotere dingen (voeding, keyboards, muizen) kunnen ze deze wel leveren, maar is dit vaak pas de volgende dag of later op de dag. Het is leuk om er even langs te lopen, maar niet veel bijzonders.

Daarnaast was er, aan de andere kant van de slaapzaal ingang, nog een stand, en deze was gevuld met een boel computer systemen van HP, waar op games gespeeld konden worden. Echt veel aandacht heb ik er niet aan besteed, maar het zou hier gaan om vooral de nieuwste games, zoals Trial (een motorcross/stunt game) en Crysis 3. De stand leek er eerder te staan om reclame te maken voor de HP systemen, maar goed. (Let op: slechte foto!)

https://dl.dropbox.com/u/104682826/111-thumb.jpg

Aan de andere kant van de zaal stonden ook nog 2 stands. Eťn stand was die van EA (met wat gameconsoles met onder andere Need for Speed Most Wanted en nog wat andere games). Ook hier had ik meer de indruk dat ze er stonden om reclame te maken voor hun producten en hunzelf dan wat anders.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/108-thumb.jpg

De laatste stand die er stond, was des te meer interessant. Deze was namelijk gevuld met allemaal retro gaming consoles. Van een Atari 2600 tot een Nintendo 64, van een Sega Megadrive tot een Gamecube, het stond er allemaal. Ik heb games gezien zoals Duckhunt, Super Mario bros, Super Smash Bros, Super Scope 6, Pong en nog veel meer. Ook stonden er nog wat bordspellen opgesteld, zoals Rummikub. Genoeg te doen dus om je Retro feeling weer eens even helemaal terug te krijgen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/104-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/103-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/102-thumb.jpg

Zo, dan nu maar eens tijd om terug te gaan zitten op de plek en eens wat games op te gaan starten. Echt iets van multiplayer heb ik niet gespeeld, maar dat is voor mij ook niet echt belangrijk. De gezelligheid en de fun samen met de groep (ik maak onderdeel uit van een Belgische clan), dat is waar het voor mij om draait. Lekker gezellig met elkaar lol maken, elkaar weer eens zien na een jaar, wat bijpraten en natuurlijk veel lachen.
Zo, klaar om te beginnen!

https://dl.dropbox.com/u/104682826/036-thumb.jpg

De organisatie legde later die avond uit wat er allemaal stond te gebeuren. Verschillende compo's (met behoorlijk wat prijzen, zoals altijd), natuurlijk zaterdagnacht een Paincompo en last but not least een heuze Ultimate survivor Compo met verschillende onderdelen. Ook zou er een surprise act optreden zaterdag avond en was duidelijk te merken dat het geheel goed gesponsord word door HP (verschillende keren werden ze genoemd en waren er genoeg reclame borden aanwezig op het podium en in de zaal). Helaas is de presentatie door de twee heren deze keer een stuk slechter dan zoals het de vorige keren gedaan werd, toen er ook nog een vrouwelijke spreker aanwezig was (deze is er mee gestopt vorig jaar en zal haar eigen LAN in november organiseren). Erg jammer, maar goed.

Wat later op de avond was er door de organisatie een drumband geregeld. Deze zou kort wat spelen op het podium. Nou moet ik zeggen, echt geweldig was het niet. Een stel jonge grieten die hun jonge, knappe groepsleider volgde, welke een beetje gek stond te doen achter zijn drums. Voor mij had het niet gehoeven. Het klonk wel leuk, maar het had gerust zonder gekund. Deze enthousiasme was goed te merken door de rest van de zaal, veel gekeken werd er niet.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/037-thumb.jpg

Daarnaast bleek er ook nog een kleine verjaardag te zijn om te vieren. FoM blijkt namelijk alweer 15 jaar te bestaan. Hierdoor werd er taart uitgedeeld. Ik heb overgeslagen, wegens mijn suiker, maar hij zag er goed en lekker uit.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/038-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/039-thumb.jpg

En na een klein half uurtje was deze ook op.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/041-thumb.jpg

Oh ja, wat ik ook nog even wilde laten zien, is het midden van de zaal. Deze is de laatste jaren gevuld met een stellage, bekleed bijpassend voor het thema. Dit keer dus vol met groene netten en aan ťťn kant een klimmuur (kom ik later op terug) en werd er op de zijkant een film afgespeeld over de natuur. Nou niet echt een geweldig filmpje, deze stond in een loop en duurde maar 15 minuten, maar ze moesten toch iets.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/042-thumb.jpg

Na een toch wel leuke avond te hebben gehad, werd het tijd om te gaan pitten, het was alweer een uur of 2. Morgen weer een dag, en nu dus onder de deken. Aankomend bij mij luchtbed, bleek deze leeg te zijn! :S
Gelukkig de pomp bij me, en hij was zo weer vol. Hopelijk is hij niet lek en lig ik morgen niet rechtstreeks op die harde vloer...


Dag 2 komt er zo spoedig mogelijk aan! Alweer bedankt voor het lezen.

Voorstellen en voorbereiding FoM 15.0: Survival

Door robobeat op maandag 11 februari 2013 14:51 - Reacties (2)
CategorieŽn: Gaming, Persoonlijk, Views: 2.182

Welkom bij mijn nieuwe blog! En om nog niet meer afgezaagder te klinken, houd ik het hierbij. Ik zal hier mij zelf even voorstellen en daarna een kort verhaal neerschrijven over mijn voorbereidingen voor komend weekend.
Voorstellen
Om te beginnen zal ik mij zelf even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Bas ten Velden, ben 30 jaar, woon in Swalmen, Limburg (NL) en zit in de IT bij een groot concern waar ik al verschillende functies hebt vervuld. Eerste als On Site Support Engineer en nu als Windows 7 Migration Specialist. Ik ben zelf als kind al zeer geÔnteresseerd geweest in computers en ben hier ook altijd al mee bezig geweest. Op mijn 8ste mijn eerste pc gesloopt (met kwade ouders als gevolg) en nooit meer wat anders gedaan. Zelf houd ik mij vooral bezig met computer beheer, maar ook met netwerken en server beheer. Daarnaast nog druk bezig met het behalen van certificaten en heb ook nog een HBO Technische Informatica op de plank liggen, die ik toch echt eens moet gaan afmaken (maar ja, geen tijd hť). Dan doe ik nog wel eens wat in elkaar zetten voor vrienden of familie. Daarnaast zie ik mijzelf als een gamer in hart en nieren, en bezoek nog regelmatig een LAN. Ook ben ik een fervent film en TV series kijker. Dus verwacht hier ook vaak genoeg een post over.

Als andere hobby houd ik me ook nog wel eens bezig met PHP, en dan vooral met het bouwen van scripts. Echt het ontwerpen van een website is niet voor mij weggelegd, ik houd me liever bezig met wat er op de achterkant gebeurd.

En nu we dit hebben gehad, ga ik gelijk door met het volgende, namelijk het treffen van voorbereidingen voor komend weekend, dan vind weer een nieuwe editie plaats van FoM.
Voorbereiding voor FoM 15.0: Survival
Komend weekeinde is het dan weer eens zover, er vind weer een nieuwe editie plaats van FoM (voluit Frag-O-Matic. We zijn alweer bij editie 15.0 en nu met het thema Survival. FoM is BelgiŽ zijn grootste LAN met een deelnemersaantal van 1000 man. Altijd erg gezellig en leuk, vooral omdat ik hier ook een grote groep van mijn vrienden weer tegenkom, die allemaal in BelgiŽ wonen (in de buurt van Antwerpen zelfs) en ik dus niet echt vaak zie. Dit is een goede manier om dat de overbruggen en er nog een leuk weekend aan over te houden ook. Zelf ga ik maar 1x per jaar (er vind zich ook nog een .1 editie plaats ergens in september, maar daar ga ik niet heen) samen met een oud-collega van mij die hier net over de grens woont in BelgiŽ en via hem ken ik de rest dan weer. FoM zal niet echt bekend zijn onder ons Nederlanders, maar dan wel weer bij de belgen onder ons. Het geheel word gehouden in de Oktoberhallen in Wieze, BelgiŽ wat ten noord-westen ligt van Brussel. Ook deze editie zal een groot deel van de vriendengroep daar weer aanwezig zijn en ik kijk dan ook uit naar een gezellig weekend bijpraten, pilsje drinken en elkaar lekker afknallen in CoD, MoH of een andere FPS, of op elkaar inbeuken tijdens een Flatout 2 Derby sessie.

Maar, voordat we hier aan kunnen gaan deelnemen, dien ik natuurlijk wel wat voorbereidingen te treffen. Om te beginnen zal ik eerst mijn eigen PC eens moeten gaan ontdoen van stof. Dit dus ook gedaan afgelopen zaterdag. Om te beginnen mijn pc maar eens losgekoppeld, het bakje op de keukentafel neergezet (en hij weegt nog al wat kilo's!) en daar de zijpanelen verwijderd. Toen de HDD cages losgehaald, waar ik 24 duimschroeven voor moet loshalen (ik gebruik nog een

Antec Twelve Hundred Case) en mijn vingers het dus behoorlijk moesten ontzien. Toen de case mee naar het hok buiten, waar ik een compressor heb staan en dus zo het geheel kon schoonspuiten. De vlokken stof vlogen door de lucht, maar na een minuut of 10 was alles weer schoon. Toen waren de zijpanelen en HDD cages aan beurt, en deze waren na 5 minuten ook weer schoon. Toen moest het geheel weer in elkaar gezet worden (en dus weer 24 duimschroeven aandraaien...) en kon ik het geheel weer aansluiten en starten.

En toen begon het probleem...
De fans in de front van de kast (3 stuks, 120mm) draaiden niet meer. De lampjes van de fans gingen wel aan, maar draaien, ho maar. En dat is toch wel een probleem. Gezien het feit dat het tijdens zo een weekend toch behoorlijk warm kan worden, en ik geen zin heb om in het midden van het weekend niet meer te kunnen gamen, moesten deze toch echt wel werken. Deze koelen niet alleen de 5 HDDs die erin zitten, maar indirect ook mijn 2 GPUs en mijn CPU. Dus kon het geheel weer naar de keukentafel verhuizen (kutgewicht...) en weer 24 duimschroeven losdraaien.

Gelukkig konden de fans vrij makkelijk losgemaakt worden van de cages, deze zitten namelijk vastgeklikt en geschroefd. De fans bleken nog vrij moeilijk rond te draaien, ťťn zat zelfs compleet vast. Dan maar de blades los van de spoel. Samen met mijn vader (welke HTS werktuigbouwkunde heeft) een tijdje zitten rommelen en uiteindelijk, na het verwijderen van een borgringetje aan de achterkant, kon het geheel van elkaar worden verwijderd. En toen werd ook duidelijk wat er aan de hand was. Nu blijkt dat deze fans gebruik maken van sleeve-bearing, waardoor de as van de blades in een bronzen busje vallen en met een magneet worden gedraaid, en in de jaren loopt dit dus vol met stof en rotzooi. Na een goede schoonmaakbeurt van de blades, de magneet en het asje, het geheel ingesmeerd met wat silicone grease en zo weer alles in elkaar gezet. Om het geheel te testen een oude voeding erbij gepakt en deze met de welbekende truc aangezet, om zo de fan aan te sluiten en te testen of deze nu wel goed draait. En voilŠ! het werkt weer! Zelfs op lagere snelheid (ze zijn snelheidgeregeld).

Gelukkig maar, dat scheelt me weer een nieuwe set fans, welke ik niet kan regelen op snelheid, omdat deze fans niet los te krijgen zijn (deze hebben een aparte snelheidregelaar erop zitten wat via de voorkant te regelen is) en wat toch wel handig is. Dit trucje toen herhaald bij de andere 2 fans, toen weer het geheel ingebouwd, mijn pc weer aangesloten en aangezet.

Alles werkt weer zoals het hoort, gelukkig maar! Volgende stap, het verzamelen van de slaapspullen (zoals mijn luchtbed en elektrische pomp), het volduwen van mijn grote blauwe kist met alles wat ik nodig heb, en een goede boodschap voor het eten voor dat weekend. En gezien ik suiker heb, zal ik hier wel inkopen voor moeten doen, want ik moet letten met wat ik eet, dus ook dit weekend.

Bedankt voor het lezen en verwacht binnenkort een vervolg!


Groet,


Robobeat (alias B. ten Velden)