FoM 15.0: Survival Verslag Dag 1

Door robobeat op dinsdag 26 februari 2013 12:21 - Reacties (4)
Categorieën: Gaming, Persoonlijk, Views: 1.619

Het heeft wat langer geduurd dan gepland (alweer een week!), maar hier is dan eindelijk mijn verslag over mijn weekend van 15 tot 18 Februari, namelijk dat van de LAN-Party FoM 15.0: Survival.
Ik zal hier alle 3 de dagen apart beschrijven hoe mijn beleving was van dit weekend en wat er allemaal te doen was, omdat de post anders te groot word. Wel wil ik gelijk melden dat de foto's niet van denderende kwaliteit zijn, gezien ze met mijn Nokia E7 telefoon zijn gemaakt. Volgende keer toch maar een camera meenemen!

Dag 1: Vrijdag

Om te beginnen moest ik vrijdag er al op tijd uit (ik had namelijk vrij genomen van het werk) om eerst boodsschappen te gaan doen voor het weekend en zodat mijn ouders (die in hetzelfde huis wonen en geen vervoer zouden hebben dit weekend) ook wat te eten zouden hebben. Na de boodschappen snel een hap gegeten en toen kon ik beginnen met het inladen van mijn auto.
Wat moest er mee:
- Mijn computer en scherm (en bijbehorende accessoires uiteraard)
- Luchtbed, pomp en deken
- Koelbox met drinken en eten
- bureaustoel
- reiskoffer met schone was e.d.

Gelukkig kan het allemaal met gemak in mijn kofferbak (buiten mijn bureaustoel dan) en na een drie kwartier was ik dan ook klaar met inladen en kon ik gaan vertrekken. Omdat ik deze LANs bezoek samen met een oud-collega en goede vriend van me (samen met zijn vrouw en zoon) ging ik eerst daar naar toe. Zij wonen zelf net over de grens in België. Van daaruit zijn we, later dan eerst gepland, vertrokken naar Wieze, een ritje van een 1,5 uur. Helaas is het moeilijk te zeggen hoe druk het is rond de ring van Brussel en gezien we daar wel doorheen moeten, is het dus lastig te zeggen of het zo lang zal duren. Gelukkig hadden we alleen halverwege de ring wat vertraging, maar het viel allemaal wel mee, waardoor we rond 10 voor 5 al aanwezig waren op het terrein. Eindelijk eens lekker dichtbij de ingang kunnen parkeren!

https://dl.dropbox.com/u/104682826/030-thumb.jpg

Nog nooit waren we zo vroeg aangekomen hier, voorheen waren we namelijk pas in de avond hier en was het al een stuk drukker. Nu stond er nog niet veel volk en konden we eerst nog een uur gaan wachten voordat we naar binnen konden. Na een uur was het toch wel al wat drukker en was het dringen geblazen naar de ticketbalie, voor het halen van je bandje.
Het merendeel die stond te wachten, ging eerst zijn bandje halen om daarna zijn spullen uit te laden en naar binnen te brengen. Dit was ook het verstandigste, gezien de drukte. Helaas waren er ook een paar die schijnbaar niet konden wachten om naar binnen te komen en stonden met koffers, karretjes en computers al bij de incheckbalie en zo direct door te lopen naar binnen. Dit leverde wat gefrustreerde blikken op, en dan ook nog van een persoon die zelf met een koffer aan het slepen was. Hoe was dat gezegde ook alweer?

https://dl.dropbox.com/u/104682826/031-thumb.jpg

Na eindelijk ingecheckt te hebben konden we beginnen met uitladen. Zoals ik al zei hadden we vrij dichtbij de ingang geparkeerd dus was het niet nodig om de auto eerst bij de ingang neer te zetten, daar uit te laden, om dan de auto weer te parkeren. Gezien ik vrij makkelijk gepakt had, hoefde ik in totaal maar 3x te lopen. Wel nog eerst de stoel in elkaar moeten draaien op de parking, maar zo kon ik wel vrij simpel mijn PC naar binnen krijgen, scheelt weer om dat logge gewicht mee te dragen. Na eindelijk alles binnen te hebben, was het tijd om alles op te bouwen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/032-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/033-thumb.jpg

We zaten dit keer vrij dicht bij het podium, aan het einde van een rij. Geen verkeerde plek, al zeg ik het zelf. Goed overzicht over het podium en makkelijk weg kunnen van mijn plek. Wel zit je dan het verste van de switch af, maar gelukkig had ik een 20 meter netwerkkabel meegebracht, en dat was net genoeg. Mijn kennis had minder geluk, die kon met 1 kabel er net niet bij. Na wat gewissel van kabels kon hij alsnog worden aangesloten. Na snel opgebouwd te hebben, zonder problemen, en onze slaapplaats in orde te hebben gemaakt (altijd lachen hoe anderen met een voetpomp of zelfs met de mond hun luchtbed oppompen en jezelf met een minuut klaar bent dankzij een elektrische pomp), werd het tijd om even snel een rondje te maken door de zaal, om te zien wat er allemaal aanwezig was.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/034-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/035-thumb.jpg

Er waren in de zaal verschillende stands aanwezig, om te beginnen met de stand van tones.be. Deze was geplaatst vlak naast de ingang naar de slaapzaal. Zij hadden een hoek ingericht met wat gaming systemen, waaronder een xbox360 met Guitar Hero en een racestoel met stuur en 3 LCD TV's gekoppeld via Eyefinity. Ook stond er nog een gaming PC met 3 schermen en Nvidia's 3D Vision. Ook hadden ze een ander leuk "speeltje" staan op hun stand. Namelijk een Cooler Master Cosmos II case gevuld met behoorlijk dikke hardware. (een kleine greep: Asus Rampage IV Extreme moederbord, Intel i7 3970X, 32GB RAM, 2x Nvidia Geforce 680GTX, te koop voor ¤1900,-)

https://dl.dropbox.com/u/104682826/116-thumb.jpg

Ik ben echt helemaal verliefd op deze case en hoop dan ook om deze in de toekomst ooit te mogen aanschaffen. Word nog even doosparen! Voor nu nog even volhouden met mijn Antec Twelve Hundred case.
Naast de stand van tones.be stond een winkel stand, die er eigenlijk wel ieder jaar aanwezig is, namelijk die van Gamegear.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/117-thumb.jpg

Zoals altijd hebben ze gewoon wat uitgestald staan en verkopen ze wat kleine dingetjes, niet veel bijzonders. Als je wat nodig hebt voor op de LAN (kabels, headset, etc) is dat in ieder geval aan te schaffen ter plekke. Voor de wat grotere dingen (voeding, keyboards, muizen) kunnen ze deze wel leveren, maar is dit vaak pas de volgende dag of later op de dag. Het is leuk om er even langs te lopen, maar niet veel bijzonders.

Daarnaast was er, aan de andere kant van de slaapzaal ingang, nog een stand, en deze was gevuld met een boel computer systemen van HP, waar op games gespeeld konden worden. Echt veel aandacht heb ik er niet aan besteed, maar het zou hier gaan om vooral de nieuwste games, zoals Trial (een motorcross/stunt game) en Crysis 3. De stand leek er eerder te staan om reclame te maken voor de HP systemen, maar goed. (Let op: slechte foto!)

https://dl.dropbox.com/u/104682826/111-thumb.jpg

Aan de andere kant van de zaal stonden ook nog 2 stands. Eén stand was die van EA (met wat gameconsoles met onder andere Need for Speed Most Wanted en nog wat andere games). Ook hier had ik meer de indruk dat ze er stonden om reclame te maken voor hun producten en hunzelf dan wat anders.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/108-thumb.jpg

De laatste stand die er stond, was des te meer interessant. Deze was namelijk gevuld met allemaal retro gaming consoles. Van een Atari 2600 tot een Nintendo 64, van een Sega Megadrive tot een Gamecube, het stond er allemaal. Ik heb games gezien zoals Duckhunt, Super Mario bros, Super Smash Bros, Super Scope 6, Pong en nog veel meer. Ook stonden er nog wat bordspellen opgesteld, zoals Rummikub. Genoeg te doen dus om je Retro feeling weer eens even helemaal terug te krijgen.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/104-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/103-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/102-thumb.jpg

Zo, dan nu maar eens tijd om terug te gaan zitten op de plek en eens wat games op te gaan starten. Echt iets van multiplayer heb ik niet gespeeld, maar dat is voor mij ook niet echt belangrijk. De gezelligheid en de fun samen met de groep (ik maak onderdeel uit van een Belgische clan), dat is waar het voor mij om draait. Lekker gezellig met elkaar lol maken, elkaar weer eens zien na een jaar, wat bijpraten en natuurlijk veel lachen.
Zo, klaar om te beginnen!

https://dl.dropbox.com/u/104682826/036-thumb.jpg

De organisatie legde later die avond uit wat er allemaal stond te gebeuren. Verschillende compo's (met behoorlijk wat prijzen, zoals altijd), natuurlijk zaterdagnacht een Paincompo en last but not least een heuze Ultimate survivor Compo met verschillende onderdelen. Ook zou er een surprise act optreden zaterdag avond en was duidelijk te merken dat het geheel goed gesponsord word door HP (verschillende keren werden ze genoemd en waren er genoeg reclame borden aanwezig op het podium en in de zaal). Helaas is de presentatie door de twee heren deze keer een stuk slechter dan zoals het de vorige keren gedaan werd, toen er ook nog een vrouwelijke spreker aanwezig was (deze is er mee gestopt vorig jaar en zal haar eigen LAN in november organiseren). Erg jammer, maar goed.

Wat later op de avond was er door de organisatie een drumband geregeld. Deze zou kort wat spelen op het podium. Nou moet ik zeggen, echt geweldig was het niet. Een stel jonge grieten die hun jonge, knappe groepsleider volgde, welke een beetje gek stond te doen achter zijn drums. Voor mij had het niet gehoeven. Het klonk wel leuk, maar het had gerust zonder gekund. Deze enthousiasme was goed te merken door de rest van de zaal, veel gekeken werd er niet.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/037-thumb.jpg

Daarnaast bleek er ook nog een kleine verjaardag te zijn om te vieren. FoM blijkt namelijk alweer 15 jaar te bestaan. Hierdoor werd er taart uitgedeeld. Ik heb overgeslagen, wegens mijn suiker, maar hij zag er goed en lekker uit.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/038-thumb.jpg https://dl.dropbox.com/u/104682826/039-thumb.jpg

En na een klein half uurtje was deze ook op.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/041-thumb.jpg

Oh ja, wat ik ook nog even wilde laten zien, is het midden van de zaal. Deze is de laatste jaren gevuld met een stellage, bekleed bijpassend voor het thema. Dit keer dus vol met groene netten en aan één kant een klimmuur (kom ik later op terug) en werd er op de zijkant een film afgespeeld over de natuur. Nou niet echt een geweldig filmpje, deze stond in een loop en duurde maar 15 minuten, maar ze moesten toch iets.

https://dl.dropbox.com/u/104682826/042-thumb.jpg

Na een toch wel leuke avond te hebben gehad, werd het tijd om te gaan pitten, het was alweer een uur of 2. Morgen weer een dag, en nu dus onder de deken. Aankomend bij mij luchtbed, bleek deze leeg te zijn! :S
Gelukkig de pomp bij me, en hij was zo weer vol. Hopelijk is hij niet lek en lig ik morgen niet rechtstreeks op die harde vloer...


Dag 2 komt er zo spoedig mogelijk aan! Alweer bedankt voor het lezen.

Volgende: FoM 15.0: Survival Verslag Dag 2 03-'13 FoM 15.0: Survival Verslag Dag 2
Volgende: Voorstellen en voorbereiding FoM 15.0: Survival 02-'13 Voorstellen en voorbereiding FoM 15.0: Survival

Reacties


Door Tweakers user Zerfox, donderdag 28 februari 2013 14:26

Geen van je plaatjes doet het ;(

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 februari 2013 14:27]


Door Tweakers user robobeat, donderdag 28 februari 2013 15:35

ik zie het, zal het gelijk fixen!

Door Tweakers user eL_Jay, vrijdag 8 maart 2013 21:41

Zou van een beetje tweaker verwachten dat die zijn elektrische pomp graag deelt met zijn collega-enthousiastelingen. ;)

Door Tweakers user robobeat, vrijdag 8 maart 2013 21:43

eL_Jay schreef op vrijdag 08 maart 2013 @ 21:41:
Zou van een beetje tweaker verwachten dat die zijn elektrische pomp graag deelt met zijn collega-enthousiastelingen. ;)
oh, maar daar ben ik niet de moeilijkste in. All you gotta do is ask! ;)

Genoeg die het gevraagd hebben en ook hebben gebruikt.

Reageren is niet meer mogelijk