Voorstellen en voorbereiding FoM 15.0: Survival

Door robobeat op maandag 11 februari 2013 14:51 - Reacties (2)
CategorieŽn: Gaming, Persoonlijk, Views: 2.181

Welkom bij mijn nieuwe blog! En om nog niet meer afgezaagder te klinken, houd ik het hierbij. Ik zal hier mij zelf even voorstellen en daarna een kort verhaal neerschrijven over mijn voorbereidingen voor komend weekend.
Voorstellen
Om te beginnen zal ik mij zelf even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Bas ten Velden, ben 30 jaar, woon in Swalmen, Limburg (NL) en zit in de IT bij een groot concern waar ik al verschillende functies hebt vervuld. Eerste als On Site Support Engineer en nu als Windows 7 Migration Specialist. Ik ben zelf als kind al zeer geÔnteresseerd geweest in computers en ben hier ook altijd al mee bezig geweest. Op mijn 8ste mijn eerste pc gesloopt (met kwade ouders als gevolg) en nooit meer wat anders gedaan. Zelf houd ik mij vooral bezig met computer beheer, maar ook met netwerken en server beheer. Daarnaast nog druk bezig met het behalen van certificaten en heb ook nog een HBO Technische Informatica op de plank liggen, die ik toch echt eens moet gaan afmaken (maar ja, geen tijd hť). Dan doe ik nog wel eens wat in elkaar zetten voor vrienden of familie. Daarnaast zie ik mijzelf als een gamer in hart en nieren, en bezoek nog regelmatig een LAN. Ook ben ik een fervent film en TV series kijker. Dus verwacht hier ook vaak genoeg een post over.

Als andere hobby houd ik me ook nog wel eens bezig met PHP, en dan vooral met het bouwen van scripts. Echt het ontwerpen van een website is niet voor mij weggelegd, ik houd me liever bezig met wat er op de achterkant gebeurd.

En nu we dit hebben gehad, ga ik gelijk door met het volgende, namelijk het treffen van voorbereidingen voor komend weekend, dan vind weer een nieuwe editie plaats van FoM.
Voorbereiding voor FoM 15.0: Survival
Komend weekeinde is het dan weer eens zover, er vind weer een nieuwe editie plaats van FoM (voluit Frag-O-Matic. We zijn alweer bij editie 15.0 en nu met het thema Survival. FoM is BelgiŽ zijn grootste LAN met een deelnemersaantal van 1000 man. Altijd erg gezellig en leuk, vooral omdat ik hier ook een grote groep van mijn vrienden weer tegenkom, die allemaal in BelgiŽ wonen (in de buurt van Antwerpen zelfs) en ik dus niet echt vaak zie. Dit is een goede manier om dat de overbruggen en er nog een leuk weekend aan over te houden ook. Zelf ga ik maar 1x per jaar (er vind zich ook nog een .1 editie plaats ergens in september, maar daar ga ik niet heen) samen met een oud-collega van mij die hier net over de grens woont in BelgiŽ en via hem ken ik de rest dan weer. FoM zal niet echt bekend zijn onder ons Nederlanders, maar dan wel weer bij de belgen onder ons. Het geheel word gehouden in de Oktoberhallen in Wieze, BelgiŽ wat ten noord-westen ligt van Brussel. Ook deze editie zal een groot deel van de vriendengroep daar weer aanwezig zijn en ik kijk dan ook uit naar een gezellig weekend bijpraten, pilsje drinken en elkaar lekker afknallen in CoD, MoH of een andere FPS, of op elkaar inbeuken tijdens een Flatout 2 Derby sessie.

Maar, voordat we hier aan kunnen gaan deelnemen, dien ik natuurlijk wel wat voorbereidingen te treffen. Om te beginnen zal ik eerst mijn eigen PC eens moeten gaan ontdoen van stof. Dit dus ook gedaan afgelopen zaterdag. Om te beginnen mijn pc maar eens losgekoppeld, het bakje op de keukentafel neergezet (en hij weegt nog al wat kilo's!) en daar de zijpanelen verwijderd. Toen de HDD cages losgehaald, waar ik 24 duimschroeven voor moet loshalen (ik gebruik nog een

Antec Twelve Hundred Case) en mijn vingers het dus behoorlijk moesten ontzien. Toen de case mee naar het hok buiten, waar ik een compressor heb staan en dus zo het geheel kon schoonspuiten. De vlokken stof vlogen door de lucht, maar na een minuut of 10 was alles weer schoon. Toen waren de zijpanelen en HDD cages aan beurt, en deze waren na 5 minuten ook weer schoon. Toen moest het geheel weer in elkaar gezet worden (en dus weer 24 duimschroeven aandraaien...) en kon ik het geheel weer aansluiten en starten.

En toen begon het probleem...
De fans in de front van de kast (3 stuks, 120mm) draaiden niet meer. De lampjes van de fans gingen wel aan, maar draaien, ho maar. En dat is toch wel een probleem. Gezien het feit dat het tijdens zo een weekend toch behoorlijk warm kan worden, en ik geen zin heb om in het midden van het weekend niet meer te kunnen gamen, moesten deze toch echt wel werken. Deze koelen niet alleen de 5 HDDs die erin zitten, maar indirect ook mijn 2 GPUs en mijn CPU. Dus kon het geheel weer naar de keukentafel verhuizen (kutgewicht...) en weer 24 duimschroeven losdraaien.

Gelukkig konden de fans vrij makkelijk losgemaakt worden van de cages, deze zitten namelijk vastgeklikt en geschroefd. De fans bleken nog vrij moeilijk rond te draaien, ťťn zat zelfs compleet vast. Dan maar de blades los van de spoel. Samen met mijn vader (welke HTS werktuigbouwkunde heeft) een tijdje zitten rommelen en uiteindelijk, na het verwijderen van een borgringetje aan de achterkant, kon het geheel van elkaar worden verwijderd. En toen werd ook duidelijk wat er aan de hand was. Nu blijkt dat deze fans gebruik maken van sleeve-bearing, waardoor de as van de blades in een bronzen busje vallen en met een magneet worden gedraaid, en in de jaren loopt dit dus vol met stof en rotzooi. Na een goede schoonmaakbeurt van de blades, de magneet en het asje, het geheel ingesmeerd met wat silicone grease en zo weer alles in elkaar gezet. Om het geheel te testen een oude voeding erbij gepakt en deze met de welbekende truc aangezet, om zo de fan aan te sluiten en te testen of deze nu wel goed draait. En voilŠ! het werkt weer! Zelfs op lagere snelheid (ze zijn snelheidgeregeld).

Gelukkig maar, dat scheelt me weer een nieuwe set fans, welke ik niet kan regelen op snelheid, omdat deze fans niet los te krijgen zijn (deze hebben een aparte snelheidregelaar erop zitten wat via de voorkant te regelen is) en wat toch wel handig is. Dit trucje toen herhaald bij de andere 2 fans, toen weer het geheel ingebouwd, mijn pc weer aangesloten en aangezet.

Alles werkt weer zoals het hoort, gelukkig maar! Volgende stap, het verzamelen van de slaapspullen (zoals mijn luchtbed en elektrische pomp), het volduwen van mijn grote blauwe kist met alles wat ik nodig heb, en een goede boodschap voor het eten voor dat weekend. En gezien ik suiker heb, zal ik hier wel inkopen voor moeten doen, want ik moet letten met wat ik eet, dus ook dit weekend.

Bedankt voor het lezen en verwacht binnenkort een vervolg!


Groet,


Robobeat (alias B. ten Velden)

Volgende: FoM 15.0: Survival Verslag Dag 1 02-'13 FoM 15.0: Survival Verslag Dag 1

Reacties


Door Tweakers user onok, maandag 11 februari 2013 17:47

FoM is nog wel aardig bekend hoor in NL, in elk geval onder het LANparty volk :)
Veel plezier daar alvast ;)

Door Tweakers user robobeat, maandag 11 februari 2013 20:50

onok schreef op maandag 11 februari 2013 @ 17:47:
FoM is nog wel aardig bekend hoor in NL, in elk geval onder het LANparty volk :)
Veel plezier daar alvast ;)
dank je, dat gaat wel lukken. Zelf ken ik niet veel NLers die naar FoM gaan, maar er lopen er genoeg rond ja, dat wel. En zelf ken ik er niet direct veel die FoM kennen, maar daarentegen ken ik ook niet veel NLers die lannen...

Reageren is niet meer mogelijk